Koop geen potje bullshit remover!

7 februari 2021

Koop geen potje bullshit remover - blog company optimizer

Mijn tip voor vandaag is, koop geen potje bullshit remover! Mannen kunnen vaak vrij heftig reageren als hun partner nagellak remover gebruikt. Eerlijk gezegd is het ook niet mijn hobby om lekker met mijn neus boven zo’n potje te hangen. Niet dat ik andere dingen wel snuif maar dit geheel terzijde. We gaan het in deze blog hebben over een andere soort remover. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord maar toen zakenrelatie Piet vorig jaar uitlegde wat hij ermee bedoelde, was het mij direct helder. Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. Ik ga het met jullie hebben over bull-shit remover. Bull shit wat? Ja, je hoort het goed, bull shit remover.

Als je denkt te weten wat het is, moet je niet direct naar de winkel rennen in de hoop en verwachting dat het daar te koop is. Helaas, het is niet te koop. Sterker nog, het is geheel gratis. Als klap op de vuurpijl kan het jouw bedrijf een enorme boost geven als je het hebt en weet te gebruiken.

De coffie to walk is een absolute aanrader.
Laten we weer even teruggaan naar mijn zakenrelatie die er vorig jaar over begon. Piet en ik sparren regelmatig over het leven en over business vraagstukken. Wij zijn elkaars nee knikkers. Nee knikkers zijn overigens heerlijke mensen. Één van mijn volgende blogs gaat over nee knikkers. Normaal gesproken lunch ik met hem om bij te praten maar nu hadden we vanwege de Corona een coffee to walk georganiseerd. Een coffee to walk is overigens een aanrader. Je kunt even je thuiswerkplek verlaten en je doet gelijk aan de nodige lichaamsbeweging (goede remedie tegen de Corona kilo’s). Bovendien heb je tijdens het lopen vaak andere gesprekken dan aan de telefoon of als je tegenover elkaar zit aan een tafeltje.

Tijdens de bewuste  wandeling vroeg ik Piet out of the blue of hij mij in maximaal drie woorden kon omschrijven. Hij keek me aan alsof hij de opdracht kreeg de meest simpele vraag uit zijn leven te moeten beantwoorden en zei: “Cor je bent een bull shit remover’’.  Omdat Piet en ik elkaar door en door kennen, wist ik nagenoeg zeker wat hij bedoelde maar toch vroeg ik hem deze omschrijving toe te lichten.

Piet zei vervolgens: ‘’Cor, als mensen serieus met jou in gesprek gaan, of dit nu zakelijk is of privé, dan heb je een soort ontembare drive om naar de essentie te gaan. Jij wil altijd naar de kern van de zaak. Toen we elkaar nog niet zo lang kenden dacht ik soms nog weg te komen met een mooi opgepoetst verhaal maar daar prikte jij op vakkundige wijze met respect en gevoel voor verhoudingen feilloos doorheen. Zeker in business moeten mensen niet met een lul verhaal bij je komen want voordat ze de eerste zin hebben uitgesproken, weet je al wat voor vlees je in de kuip hebt. Toen je mij voor het eerst het spreekwoordelijke masker bij me afzette was ik je dankbaar want het voelde als een bevrijding. Ik realiseerde me dat het leven zonder masker, of bull shit, veel relaxter is. Omdat ik niet meer bang hoefde te zijn dat ik ontmaskerd zou worden, kon ik zonder gene mijn authentieke ik aan de buitenwereld tonen. Vanaf dat moment durfde ik me ook kwetsbaar op te stellen. Ik ontdekte dat authenticiteit en je kwetsbaar opstellen hand in hand gaan”.

Zonder masker gaat er een wereld voor je open.
Piet is na het bewuste moment dat hij zijn masker afzette naast een fijne zakenrelatie ook een goede vriend geworden. We zijn nu elkaars go to person. We zijn elkaars nee knikkers. Hoe geweldig is dat? Vanaf het moment dat hij zijn authentieke en kwetsbare ik durfde te tonen is hij een magneet geworden voor zijn klanten. Een aantal klanten die hem niet meer begrepen, zijn afgehaakt maar hij heeft er een veelvoud aan klanten bijgekregen die gingen voor Piet en niet voor het logo of mooie bedrijfspand van Piet. Hoe mooi is dat?

Mijn drive om naar de essentie te gaan, wordt ingegeven door mijn wens dat de mens het ongekende potentieel dat een ieder bezit, benut. Je kunt als mens alleen excelleren als je weet wie je bent en weet wat je potentie is. Niet voor niets kan ik alleen bedrijven helpen om de volgende stap in business te zetten als ze met open vizier bij me aan tafel zitten en bereid te zijn naar de essentie te gaan.

Als ik zaken doe, kijk ik niet naar gender, geloof, politieke overtuiging, huidskleur et cetera. Ook bereikte successen in het verleden zijn met alle respect niet relevant want het gaat om het NU en de toekomst. Het gaat om DE MENS met wie ik op dat moment in gesprek ben.

De zuivere mens is mijn brandstof. Alleen bij 100% wederzijds vertrouwen en commitment kun je wat bereiken in business. Ik zeg altijd tegen potentiële klanten dat ze beter naar een ander kunnen gaan als ze niet verder komen dan 99% want wantrouwen is de ultieme bron van energie lekkage.

Het leven is te kort voor bull shit dus ga voor de essentie.

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?