Henk Meijer #13

30 september 2023

Henk Meijer is founder van Gibs Consultancy en al zo’n 30 jaar is deze boerenzoon uit Drenthe actief op C-level in het Nederlandse bedrijfsleven. Het is een man met een missie als het gaat om de maakindustrie in Nederland. Lef en visie daar ontbreekt het niet aan bij Henk. Het beste halen uit de mens en organisatie is wat hem drijft. Hij is een radicalrealist met een enorme growth mindset. Hij zegt: “Je moet sneller zijn dan de mensen die je moet leiden. Leiding geven is in zijn optiek mensen in staat stellen te functioneren.

De energietransitie had er nu anders uitgezien als we jaren geleden met betrekking tot de nutsvoorzieningen niet waren doorgeslagen in onze drang naar decentralisatie. Efficiency denkers hebben hier in de woorden van Henk dan ook de verkeerde afslag genomen. Als we jaren geleden hadden ingezet op waterstof dan hadden we nu een heel ander Nederland gehad. We hebben ons zilverwerk verkocht om vervolgens even rijk te leven. Alleen kun je het zilverwerk maar 1 keer verkopen.

De bovenstaande samenvatting komt misschien wat cryptisch over en dat is het ook. Wil je het hele verhaal van deze bijzondere CEO met een missie horen en zien dan kies je voor het bekijken van de VideoCast of het beluisteren van de Podcast. Heb jij een business owner of business leader in jouw netwerk die het verschil maakt op het gebied van duurzaamheid, de energietransitie? Oftewel ken je iemand die onderdeel uitmaakt van de nieuwe economie en op zijn of haar manier een inspirerende aanjager? Ik kom ik graag in contact met deze persoon voor een Podcast- en VideoCast interview.

Deel dit artikel

× Hoe kan ik je helpen?