Godelieve Spaas #12

28 juli 2023

Godelieve is Professor Economy as a Common aan de Avans Hoge School,  kunstenaar, ondernemer, performer, spreker, curator, artistiek en wetenschappelijk onderzoeker nieuwe economie, bestuurslid bij Stichting Heerenboeren, Board member research and education, expert new economy bij De Kleine Aarde.

Godelieve is een idealist die de wereld beter wil maken. Ze gelooft dat ondernemers daar zeker een rol in kunnen spelen. Ze zegt: ‘’Als zij dat willen en wij als mensen in de samenleving dat willen dan kunnen we dit echt voor elkaar krijgen’’.  Daarom onderzoekt zij op zo’n manier dat het direct iets te weeg brengt in de werkelijkheid. Ze kijkt er niet alleen naar maar probeert het ook met mensen en ondernemers te doen. Ze vraag zich niet af hoe het werkt (academische vraag) maar hoe wij willen dat het werkt. Zij mixt wetenschappelijk onderzoek met speculatief onderzoek.

Eerder dit jaar ging de onderzoeksfilm the Devils Avocado van het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap (BWNO) in première.Deze film en de film met de niet mis te verstane titel Straf (uit 2022 – Hoe sus jij je geweten? Een film over het realiseren van de Sustainable Development Goals) komt ruim aan bod in het Podcast- en VideoCast interview met Godelieve.

Godelieve vindt dat de economie te belangrijk is om over te laten aan economen.

Laat je inspireren door de boodschap van deze bijzondere vrouw die weg wil blijven van angst en de hoop omarmt.

Deel dit artikel

× Hoe kan ik je helpen?