Minke van Wingerden #14

12 november 2023

In Cor-BusinessTalk ga ik in gesprek met Impact Makers. Het zijn ondernemers die het verschil maken als het gaat om duurzaamheid, circulaire economie, energie transitie en alle thema’s die daarmee samen hangen. In deze aflevering ga ik gesprek met Minke van Wingerden partner bij de Floating Farm, sinds 2019 het nieuwe icoon van de stad Rotterdam.

Sinds 2019 is de stad Rotterdam een icoon rijker, Floating Farm in de Merwe-Vierhavens. De founders zijn Peter en Minke van Wingerden. Journalisten en politieke leiders uit binnen- en buitenland zijn al langs geweest om het bijzondere verhaal (en de missie) van de oprichters te horen. Nog steeds kloppen er wekelijks journalisten aan de deur.

Toen Peter in 2013 in New York was voor een drijvend huizen project werd het idee voor Floating Farm geboren. Dit naar aanleiding van de overstromingen in New York als gevolg van de orkaan Sandy. Hij besefte dat voedsel op een eerlijke en duurzame wijze geproduceerd moet worden daar waar de consument zit.

Floating Farm produceert gezond voedsel in steden, dichtbij de consument. Op een duurzame, innovatieve, transparante manier met dierenwelzijn als top prioriteit. In 2019  werd het eerste klimaat adaptieve melkvee bedrijf op water operationeel. De farm is een knap staaltje van innovatie en hét toonbeeld van duurzaamheid en circulariteit.

De dames in de stal zijn zonder het zelf te beseffen Feyenoord fan. Na het beluisteren van de Podcast of het bekijken van de VideoCast wordt snel duidelijk waarom dit zo is.

Beluister de PodCast of bekijk de VideoCast en laat je inspireren door het verhaal van deze bevlogen vrouw. De VideoCast versie van het interview is ook te zien op deze website.

Deel dit artikel

× Hoe kan ik je helpen?