Stop met druk zijn en groei

10 maart 2024

Ik ben een beetje klaar met die ondernemers die alsmaar klagen dat ze druk zijn. Sowieso krijg ik jeuk van klagende mensen. Vaak zeggen ze dat ze druk zijn omdat ze anders bang zijn om niet serieus genomen te worden. Tja, want als succesvolle ondernemer moet je toch druk zijn en snoeihard aan het werk zijn. Gossy, ik heb oprecht medelijden met die lieden die zo druk zijn of denken druk te zijn. Als je maar vaak genoeg zegt dat je druk bent dan ga je er vroeg of laat zelf in geloven.

Als je stelselmatig zegt dat je druk bent dan ga je je ook druk voelen. Waarom kies je er niet voor om vanuit ontspannenheid te operen? In mijn nieuwe boek dat ik ergens in Q4 van dit jaar op de markt hoop te brengen heb ik het regelmatig over het happy ondernemerschap. Het leven is simpelweg te kort om te tobben en druk te zijn. Als je continu de druk voelt dan adviseer ik je om lekker iets anders te gaan doen. Ga je voor de goude of verroeste ketting die om je ondernemersnek hangt of kies je voor een stressarm bestaan? Ik ben ondernemer en toch heb ik een stressarm bestaan. Die twee kunnen echt samen gaan.

Bekijk de WEEKLY en maak voor jezelf de drukzijn balans op. Hoe vaak per dag, per week per maand ben je echt druk en ervaar je ook druk? Kick je op deze druk of ben je deze druk liever kwijt dan rijk?

 

Gooi het druk zijn overboord en groei!

Deel dit artikel

× Hoe kan ik je helpen?