Steek je vinger op en stel je vraag

5 maart 2024

Vroeger op school moest ik mijn vinger opsteken als ik een vraag had aan de docent. Dat deed ik altijd met rechts. Soms duurde het zo lang voor ik aan de beurt kwam dat ik mijn rechter arm met mijn linker arm moest ondersteunen. Mijn rechter arm laten zakken en de kans om een vraag te stellen aan me voorbij laten gaan was nooit een optie voor Cor. Als ik een vraag had dan ging ik door tot ik de kans kreeg om de vraag te stellen. De enige uitzondering op de regel was er als een klasgenoot voor mij al de vraag had gesteld die ik had willen stellen.

In business is het niet veel anders. Het is dan gelukkig niet zo dat je letterlijk je vinger op hoeft te steken maar toch. Ook al is het nog zo netjes om op je beurt te wachten dan nog moet je de mogelijkheid pakken om de voor jou zo belangrijke vraag te claimen. Als je gehoord wil worden in business dan moet je het lef hebben om je spreekwoordelijke vinger op te steken en vervolgens geen genoegen nemen met een half bakken antwoord.

Bekijk de WEEKLY en maak voor jezelf de verander balans op. Heb jij de afgelopen weken of maanden je vinger opgestoken en wat was het resultaat?

Deel dit artikel

× Hoe kan ik je helpen?