Tobben of genieten als ondernemer

8 september 2023

Ben jij aan het tobben als ondernemer of is het ondernemen voor jou één groot feest? Natuurlijk zou het een feest moeten zijn. En ja, er zijn natuurlijk altijd mindere dagen dat je denkt ”waar ben ik in godsnaam aan begonnen ?”. Het is vervolgens de vraag wat je met zo’n moment doet waar je niet op zit te wachten. Ga je dan huilend in een hoekje zitten of gebruik je het als reflectiemoment dat je in staat stelt om de volgende stap te zetten.

Hoe dan ook, de basis moet genieten zijn want als het genieten niet de boventoon voert dan moet je je afvragen of je wel moet ondernemen. Misschien ben je als je heel eerlijk bent geen ondernemer maar heb je dat aan laten praten of is het uit nood geboren. Zo van “ik kom niet aan de bak in loondienst dus is de enige optie ondernemen”. In mijn optiek moet het ondernemen in je bloed zitten en moet je kunnen genieten van het ondernemen en de ”tegenslagen” als vliegwiel of startmotor gebruiken om de volgende stap te zetten.

Als groei expert begeleid ik ondernemers in realiseren van hun groei ambitie. Vragen die ik in de eerste gesprekken altijd stel zijn: “Ben je een blije en happy ondernemer? Waarom ben je ooit überhaupt gaan ondernemen? Is jouw organisatie al klaar om die mooie groei ambitie van je tot executie te brengen?”

Geniet en groei.

Deel dit artikel