Laat de verander aversie los en groei

18 februari 2024

Laat de verander aversie los en groei. Veranderen is voor veel mensen, dus ook voor ondernemers doodeng. Je hoopt te krijgen wat je altijd gekregen hebt door te blijven doen wat je altijd gedaan hebt. Stiekem hoop je zelfs op meer. De meesten die dit pad bewandelen, zullen zichzelf teleurstellen want als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, zul je minder krijgen van dat wat je altijd gekregen hebt. In het slechtste geval hef je jezelf op met deze benadering.

UIteraard moet je niet veranderen omdat je het zo leuk vindt om te veranderen. Als veranderen oftewel loslaten noodzakelijk is om de volgende stap te zetten, te overleven of om relevant te blijven dan lijkt het me een eenvoudige keuze. Of zie ik ze vliegen?

Veel ondernemers gaan pas bewegen als hier een gegarandeerd succes aan gekoppeld is. Ondernemers die een succesgarantie willen, kunnen beter stoppen met ondernemen en weer lekker in loondienst gaan. Hopelijk sta jij in jouw ambitie om de volgende stap te zetten open voor verandering.

Bekijk de WEEKLY en maak voor jezelf de verander balans op. Ik ben benieuwd naar jouw visie op de hardnekkige verander aversie in ondernemersland.

Deel dit artikel

× Hoe kan ik je helpen?