HR Advies

WAAROM HR ADVIES ?

 

HR advies is een breed begrip. Vaak wordt HR gezien als afdeling salarisadministratie. Als dit in uw organisatie ook zo is, dan laat u serieuze kansen liggen. HR is bij de juiste aanpak DE bewaker van de schatkist van uw bedrijf en de facilitator als het gaat om het binnen houden en door laten ontwikkelen van uw medewerkers. Als u niet het juiste personeel aan boord kan krijgen en houden, dan heeft u een enorme uitdaging.

Heeft u op dit moment 100% INZICHT in het menselijk kapitaal (human capital) binnen uw bedrijf ? Het zou toch super cool zijn als u hier een positief antwoord op zou kunnen geven. Vaak hebben
medewerkers geweldige COMPETENTIES maar zitten ze alleen op de verkeerde stoel waardoor ze niet happy zijn en niet renderen. Vaak wordt er onnodig afscheid genomen van medewerkers terwijl ze van grote waarde kunnen zijn voor uw bedrijf mits u ze op de juiste stoel zet. Er wordt soms veel energie gestoken in de aanname van personeel. Wanneer personeel eenmaal aan boord is, begint pas echt het HR werk.

VOOR WIE

 • U wil inzicht in de waarde van het menselijk kapitaal
 • U wil uw medewerkers op HR vlak maximaal ondersteunen
 • Learning & development is of wordt een actueel thema

UW RESULTAAT & INZICHT

 • Inzicht in de waarde van het menselijk kapitaal
 • Framework voor een Learning & Development programma
 • Advies voor maximale HR ondersteuning medewerkers

IN 3 STAPPEN NAAR GOED HR MANAGEMENT

STAP 1: Human Capital Analyse

Kostenpost of human capital. Vaak zien we onze medewerkers als een kostenpost die lastig te managen is. Herkent u dit? Wanneer we de term HRM gebruiken in plaats van personeelsmanagement, geven we aan dat uw personeel geen kostenpost is maar het kapitaal van uw onderneming. De basis voor het oplossen van uw pijnpunt is het herlabelen van personeelsmanagement naar Human Resources Management en Human Capital een belangrijk speerpunt maken van uw beleid.

Inzicht in Human Capital: Heeft u voor 100% inzicht in het menselijk kapitaal in uw organisatie? Dit zou toch cool zijn als u dit zou kunnen zeggen. Veel bedrijven laten veel business liggen omdat:

 • Medewerkers geweldige competenties hebben maar op de verkeerde stoel zitten;
 • Er een Motivatie dip is door gebrek aan ontplooiingsmogelijkheden;
 • Een opleidingsplan ontbreekt;

 

BEPAAL UW DNA: Wie u wil zijn als organisatie en waar u naar toe wil, bepaalt hoe uw Team eruit moet zien als het gaat om kennis, vaardigheden en mindset. Personeel wordt vaak op straat gezet zonder dat er goed gekeken wordt of de medewerker op de juiste basis is aangenomen, op de juiste stoel zit en er een groeipad is.

Drie dimensionaal: Uw één dimensionale boordelingssysteem inclusief POP transformeren we naar een veel rijkere drie dimensionale benadering door samen de onderstaande tools in te zetten. Combineer deze tools met uw huidige beoordelingssysteem en u heeft een 100% beeld van uw medewerker.

STAP 2: Begeleiding Werving & Selectie

Voor u zich gaat storten op werving & selectie adviseren wij u om eerst te kijken wat u nu in huis heeft. Maakt u al maximaal gebruik van de beschikbare mensen ? Met de Human Capital Analyse brengen we dit voor u in kaart. Als u toch uitbreiding zoekt, ga dan voor kwaliteit. Steeds vaker wordt de werving en selectie voor 90% uitbesteed aan bureaus die geen belang hebben bij uw lange termijn visie als het gaat om personeelsbeleid. Mijn stelling is dat achteraf gezien al tijdens de sollicitatie procedure afscheid wordt genomen van nieuwe medewerkers. De oorzaak is vaak heel simpel te herleiden naar de volgende punten: “de sollicitant spiegelt zijn situatie mooier voor, u schetst een te mooi plaatje aan de kandidaat of heeft een sollicitatie procedure gestart terwijl u nog niet 100% helder hebt wat u eigenlijk zoekt.

STAP 3: Learning & Development

Via een intensief werving & selectie programma heeft u misschien onlangs DE topper in huis gehaald (uw goudhaantje) waar u om zat te springen. U weet ook als geen ander dat de wereld om ons heen razendsnel verandert. De kennis van gisteren kan morgen alweer achterhaald zijn. Als u blijvend rendement uit uw personeel (human capital) wil halen, dan zult u blijvend moeten investeren in uw TEAM. In deze tijd is stilstaan niet achteruit gaan maar achteruit rennen.

Zes redenen om uw personeel blijvend op te leiden

 • Uw bedrijf blijft up-to-date.
 • Uw personeel presteert beter.
 • Uw werknemers zijn extra gemotiveerd.
 • Uw bedrijf is flexibeler.
 • Het is goed voor uw bedrijfsimago.
 • Er zijn fiscale voordelen.

 

Heeft u op dit moment 100% inzicht in het menselijk kapitaal (human capital) binnen uw bedrijf ?
Het zou toch super cool zijn als u hier een positief antwoord op zou kunnen geven.
Maak een afspraak en wij gaan u hierbij helpen.

Uw voorbereiding op onze AFSPRAAK

 • Wat zou ons HR advies compleet maken ?
 • Wat zou inzicht in ons Human Capital opleveren ?
 • Hebben we een visie op learning & development ?

WAAROM HR ADVIES

“ Let’s facilitate your Team with Excellent HR Advice“

Wij gaan uw organisatie helpen! Zullen wij samen op weg gaan naar sustainable succes met een smile?
Het ergste dat u kunt overkomen is grip op uw succes in een swingende organisatie die bestaat uit ondernemers in plaats van werknemers.
Afspraak maken Meer info
© 2020 Company Optimizer - Algemene Voorwaarden - Disclaimer
Webdesign & realisatie: Go Online