Coaching

WAAROM COACHING ?

 

Geen enkele voetbalcoach hoeft Lionel Messi of Cristiano Ronaldo te leren voetballen en toch hebben ze een coach. Loopt u soms ook vast in de snelle wereld waar uw bedrijf zich bevindt of kunt u een klankbord gebruiken dat vanuit een objectief perspectief naar uw organisatie kijkt en met u spart over de zaken waar u tegen aanloopt? Niet alleen u maar ook uw personeel loopt soms met vragen rond.  Zit ik nog op de juiste stoel? Vragen over relaties met collega’s, management of de thuissituatie. Natuurlijk bent u een goede manager en waarschijnlijk ook een goede coach. Dit is echter niet altijd voldoende. Vreemde ogen dwingen en geven de ruimte. Medewerkers kunnen zich niet optimaal ontplooien als ze rondlopen met belemmerende overtuigingen of vragen waar ze even niet het antwoord op weten.

VOOR WIE

 • U durft zich kwetsbaar op te stellen om te kunnen groeien.
 • U wil af van uw belemmerende overtuigingen.
 • U heeft als MT lid of DGA behoefte aan klankborden.

UW RESULTAAT & INZICHT

 • Uw medewerker krijgt inzicht in loopbaan wensen- en keuzes
 • Belemmerende overtuigingen zullen verminderen of verdwijnen
 • Productiviteit gaat omhoog en het ziekteverzuim omlaag
 • Directie / management kan veilig klankborden met een externe coach

COACHING MODULES

Loopbaan Coaching

Loopbaan coaching: Welke baan past bij mij? Hoe kan ik mijn loopbaan versterken? Wat is mijn Droombaan? Je wil een helder doel waar je concreet naar toe werkt. Wat zijn je mogelijkheden en hoe benut ik mijn talenten optimaal? Dit zijn onderwerpen die aan bod komen bij Loopbaan Coaching. Door middel van Loopbaan Coaching krijg je inzicht in jouw kwaliteiten en vaardigheden, stel je doelen vast en bepaal je hoe je deze gaat behalen.

Personal Coaching

Personal coaching: Personal Coaching zet je terug in je kracht en geeft je inzicht in je talenten en passies. We focussen op het vergroten van jouw effectiviteit waardoor je meer succes behaalt en je beter in je vel zit. Hierbij wordt uitgegaan van jouw talenten, krachten en ambities. Aan de hand van deze resultaten ga je onder begeleiding actief aan de slag om het veranderproces op te starten.

Executive Coaching

Executive coaching: Executive Coaching helpt bij het verkrijgen van inzicht in je eigen gedrag als leidinggevende. Er wordt je als het ware een spiegel voor gehouden. De aandacht is gericht op je eigen gedrag, wat voor een effect dit heeft in de organisatie en welke obstakels je hierbij tegen kunt komen.


COACHING METHODIEKEN

NLP - Neuro Linguistisch programmeren

NLP leert je om je brein als het ware te besturen zodat jij je weer beter voelt. Het geeft je een handleiding hoe jij het beste je brein gebruikt om een leven te leiden zoals jij dat wil. NLP wordt veel gebruikt om jezelf te ontwikkelen. Om meer plezier in het leven te hebben en er achter komen wat je precies wil in het leven. NLP is ook een manier om te coachen of te communiceren.

NLP volgens Anthony Robbins: Anthony Robbins, de autoriteit op het gebied van coaching, gebruikt het NAC model. NAC staat voor Neuro (N) – Associatieve (A) – Conditionering (C). Anthony Robbins beweert het volgende;

 • Er is aangetoond dat jouw hersenen alles wat je in je leven meemaakt voor waarheid aannemen.
 • Je kunt dus ook jouw hersenen programmeren.
 • Je kunt jouw hersenen zien als een Hard Disk van een PC. Je zet er op wat je wil.
 • Het mooie hiervan is, dat je het ook kunt wissen en er iets anders voor in de plaats kan terugzetten.


De Kern van NLP       

 • Neuro =Het zenuwstelsel waarmee ervaringen worden ontvangen en via de 5 zintuigen worden verwerkt.
 • Linguistisch = Taal en non-verbale communicatiesystemen waarmee de zintuiglijke waarnemingen worden gecodeerd en georganiseerd en daardoor betekenis krijgen.
 • Programmeren = De vaardigheid om onze communicatieve en zintuiglijke systemen zo te organiseren dat we specifieke doelen en resultaten kunnen bereiken.

 

Er valt zoveel over NLP te zeggen, er wordt veel over NLP gezegd. NLP is een methode die gebaseerd is op de veronderstelling dat elk gedrag gestructureerd is en dat die structuur gemodelleerd, aangeleerd, onderwezen en veranderd kan worden (opnieuw geprogrammeerd). Door NLP te leren en toe te passen, weet je welk gedrag nuttig en effectief is. In een Training, Workshop of Coaching sessie wordt NLP gebruikt om u handvatten en gereedschappen te geven om uw situatie in de voor uw gewenste richting te veranderen.

Points of You

Points of You is een training & development tool. Met Points of You, hebben wij een gouden tool in handen om u verschillende gezichtspunten te geven en uw communicatie kinderspel te maken. Alle betrokkenen krijgen nieuwe inzichten. Points of You stimuleert open denken, stimuleert discussie en vraagt om samenwerking.

De tools zijn veelzijdig en makkelijk aan te passen aan elk onderwerp of doelstelling en te gebruiken in workshops voor (heel) grote groepen, kleine teams of in één-op-één situaties.

 • Één op één: voor persoonlijke nieuwe inzichten
 • Professionals: als tool om out of the box-denken te stimuleren, zowel individueel als in groepen.
 • Organisaties: bij activiteiten als  teamoverleg, vergaderingen, leiderschapstrajecten, werving & selectie en brainstorm sessies.

 

Points of You Methodieken

 • The Coaching Game
 • Punctum
 • Faces

Identity Compass

Identity Compass® is een innovatief hulpmiddel dat naast NLP en Points of You ingezet wordt als basis voor coaching & training van uw personeel.

Voor coaching & training zetten we afhankelijk van het coaching vraagstuk de volgende tools in van Identity Compass: Job motivatie scan, 360 graden feedback.

De tool die door uw medewerker wordt ingevuld registreert op basis van zijn/haar antwoorden hoe hij/zij denkt en beslissingen neemt in bepaalde werksituaties. Het maakt duidelijk wat uw werknemers motiveert, wat hun waarden en carrièredoelstellingen zijn. Identity Compass® maakt duidelijk op welk gebied werknemers waarschijnlijk het beste presteren en waar en hoe verbetering kan worden bereikt. Identity Compass® helpt u begrijpen hoe kandidaten onder spanning presteren, hoe ze in een team werken of hoe men ze het best motiveert om resultaten te behalen. Met Identity Compass kunnen we samen met u de diepte in. Meer informatie over deze tools vindt u op onze pagina HR Tools.

Uw voorbereiding op onze AFSPRAAK

 • Lopen uw medewerkers vast op loopbaan keuzes ?
 • Hebben uw medewerkers belemmerende overtuigingen ?
 • Zitten uw medewerkers goed in hun vel ?
 • Heeft uw MT behoefte aan individuele klankboard sessies ?

Waarom Coaching ?

“ Only Strong People ask for Coaching“

Wij gaan uw organisatie helpen! Zullen wij samen op weg gaan naar sustainable succes met een smile?
Het ergste dat u kunt overkomen is grip op uw succes in een swingende organisatie die bestaat uit ondernemers in plaats van werknemers.
Afspraak maken Meer info
© 2020 Company Optimizer - Algemene Voorwaarden - Disclaimer
Webdesign & realisatie: Go Online