PAK DE PROCEDURE STOFZUIGER

1 september 2018

Company Optimizer Procedure stofzuiger

Wanneer heeft u voor het laatst de procedure stofzuiger gebuikt ? Vaak is het woord procedure het toverwoord als we geconfronteerd worden met een ongewenste situatie. We verschuilen er ons graag achter en als er nog geen procedure is, dan maken we er één om een herhaling van de situatie in de toekomst te vermijden. Weet u, voor u het weet ontstaat er een wildgroei aan procedures. Wij adviseren u kritisch uw procedures te bekijken en uzelf de volgende vragen te stellen:

  • Welke procedures leveren de meeste frustratie op en waarom?
  • Welke vallen buiten wet- en regelgeving en kunnen we dus skippen?
  • Wie heeft er belang bij het in stand houden van huidige procedures?

Ik durf nu al te zeggen dat u zich wezenloos gaat schrikken van de hoeveelheid processen en procedures. Uiteraard zal dit per bedrijf enorm verschillen. Bepaalde bedrijven waar ik de naam niet van zal noemen hangen niet met Duck tape aan elkaar maar met processen en procedures. Gelukkig kom ik ook bedrijven tegen die lekker procedure arm bezig zijn. De bedrijven die me vertellen dat alles tip op orde is, adviseer ik te luisteren naar de gesprekken die op de werkvloer gevoerd worden. Vaak moet men dan toegeven dat veel van deze gesprekken worden gevoerd in een soort code taal. Als ik dit dan benoem dan zegt men dat dit geen code taal is maar afstemming van de processen en procedures. Hoe dan ook, wij zijn er van overtuigd dat u minimaal 25% van de procedures kunt schrappen zonder kwaliteitsverlies van uw dienstverlening.

WAT LEVERT HET U OP ?

  • Grotere wendbaarheid & flexibiliteit van uw organisatie
  • Er komt meer ruimte voor creativiteit
  • Het bedrijf wordt een stuk gezelliger.

Oké, gaan we samen met de procedure stofzuiger aan de slag? Weet u, bel me voor een afspraak en wie weet sta ik morgen met de stofzuiger bij u op de stoep. Wie tot tien kan tellen, kan Company Optimizer bellen. De eerste afspraak kost u overigens alleen een goede kop koffie.

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?