BUSINESS STAAR

20 augustus 2017

Business staar - company optimizer

SOAAS 

Nee, we gaan het hier niet hebben over een seksueel overdraagbare aandoening. Sterker nog, het heeft helemaal niets met een SOA te maken. Als u regelmatig een BLOG van me leest, dan bent u inmiddels wel wat gewend (bijvoorbeeld: ‘Incest in business‘). Oké, u weet dat ik zo’n 30 jaar diverse sales functies heb gehad bij IT bedrijven dus dan ligt het redelijk voor de hand dat het monster dat beroepsdeformatie heet zich af en toe meester van me maakt toch ? Maar misschien denkt u er dit keer echt serieus over na om de ambulante hulpverleners van de GGZ te bellen om een tijdelijk opname voor me te regelen. Niet doen. Geen paniek, ik kan u gerust stellen. Er is echt niets geks aan de hand. Tenminste, niet met mij.

Lezers die net als ik in de IT business hebben rondgelopen, kennen uiteraard de termen SAAS (Software as a Service) en VAAS (Video as a Service). Maar ja, u zult vast nog nooit hebben gehoord van SOAAS (Staar Operatie as a Service).

PRIMEUR: Vanaf eind september kunt u bij Company Optimizer terecht voor een staar operatie maar dan in de vorm van een service. Uiteraard komt niet iedereen zo maar in aanmerking voor zo’n operatie. Je zult toch moeten voldoen aan een aantal criteria om zonder risico en met een maximaal resultaat deze operatie te kunnen ondergaan. Hoewel ik u niet wil afschrikken moet ik u toch waarschuwen dat het hier gaat om snoei harde KNOCK OUT CRITERIA.

 

KNOCK OUT CRITERIA

  • SUPERMAN SYNDROOM
  • BUSINESS STAAR
  • VERANDER GEN
  • BUDGET

 

SUPERMAN SYNDROOM

U moet minimaal leiden aan het Superman Syndroom. Als u denkt hier geen last van te hebben, dan wil ik u vragen eens kritisch in de spiegel te kijken want minimaal 50% van de ondernemers en DGA’s hebben last van dit syndroom. Als u er 100% van overtuigd bent dat u hier niet aan lijdt en u bent niet nieuwsgierig naar de overige KNOCK OUT CRITERIA, dan moet u lekker stoppen met lezen en lekker door gaan met uw werk of de krant pakken en iets gaan lezen dat wel interessant is. Oké, ik zal u vertellen op welke symptomen u moet letten om de diagnose te stellen. De drie belangrijkste symptomen zijn:

  • Ik kan en weet alles
  • Delegeren aan collega’s of externe deskundigen is zinloos
  • We gaan als een malle dus we veranderen niets

 

BUSINESS STAAR

Als u last heeft van het superman syndroom, dan heeft u ook automatisch last van BUSINESS STAAR. Als ik aan top managers vraag hoe het gaat met de business dan is het antwoord in 99 van de 100 gevallen goed of helemaal TOP. Laten we voor het gemak er vanuit gaan dat 50% jokt omdat ze zich niet in de kaart willen laten kijken. In dat geval blijft er 50% over die er oprecht van overtuigd is dat het goed gaat met de business. Deze conclusie wordt vaak getrokken omdat men op dat moment op target zit qua omzet cijfers. Tja, het is heel menselijk dat men minder alert is als er geen gevaar dreigt.

Als we denken dat alles crescendo gaat, dan verslapt ons observatie vermogen. Als hier heel even sprake van is, dan zal de schade op termijn beperkt blijven. Echter, als we te lang het idee hebben dat het wel goed gaat, zien we in onvoldoende mate of misschien zelfs helemaal niet wat er fout gaat of wat er absoluut beter kan. Als hier sprake van is, dan hebben we te maken met een ernstige vorm van BUSINESS STAAR. Ook nu wil ik benadrukken dat u absoluut niet in paniek moet raken. Blijf rustig adem halen. Als u voldoet aan de volgende KNOCK OUT CRITERIA dan bent u binnen een jaar verlost van uw BUSINESS STAAR. Wauwwwwwwwww what a relief.

 

What you don’t see doesn’t exist’

 

VERANDER GEN

Zo, u bent echt super nieuwsgierig of u lijdt aan een ernstige vorm van BUSINESS STAAR. Maar ja, als u de vorige alinea hebt gelezen, dan weet u dat het te genezen is. Een belangrijk KNOCK OUT criterium voor genezing is het hebben van voldoende verander GEN. Sommige managers hebben niet alleen last van STAAR maar zijn ook nog eens STAR. Voor het gemak gaan we ervan uit dat dit laatste in uw geval niet van toepassing is. We moeten toch een beetje positief blijven niet waar ? Als u voldoende intrinsieke motivatie hebt om te veranderen dan bent in het gelukkige bezit van een gezonde dosis verander GEN. U zou zo maar de ideale patiënt kunnen zijn.

 

‘Thinking of change is the start of potential success’

 

BUDGET

Omdat alleen de Kerstman en Sinterklaas cadeautjes uitdelen, zal voor deze operatie net zoals voor iedere andere operatie betaald moeten worden. Nu vraagt u zich vast af of er een dekking is voor deze ingreep bij de betere zorgverzekeraars. Helaas dekt geen enkele zorgverzekering deze ingreep. Op zich is dit niet zo gek want er is nog geen wetenschappelijke onderbouwing voor deze aandoening, laat staan voor de behandeling. Ondanks het ontbreken van deze onderbouwing is hier iets unieks aan de hand.

Normaal gesproken mag u al blij zijn dat u 80% van uw zorgkosten vergoed krijgt. Nu komt het. In deze concrete situatie van een BUSINESS STAAR operatie bij Company Optimizer gaat u zelfs verdienen aan deze ingreep. Nee, we zijn niet volslagen idioot geworden. Uiteraard gaat dit verdienmodel pas echt renderen als u voldoet aan alle snoei harde KNOCK OUT criteria.

 

‘Money is not the treatment but inevitable to be treated’

 

DE OPERATIE

Ik krijg steeds meer het gevoel dat u echt de ideale patiënt bent. U bent nog aan het lezen dus ga ik er voorzichtig vanuit dat u voldoet aan alle KNOCK OUT criteria en dat u inmiddels helemaal klaar bent met die irritante BUSINESS STAAR. Nu wilt u eindelijk wel eens weten wat u te wachten staat bij de ingreep. In tegenstelling tot een normale STAAR operatie bestaat deze afhankelijk van de ernst van uw BUSINESS STAAR uit een aantal deel operaties.

De eerste twee operaties die we bijna standaard uitvoeren, zijn er op gericht het zicht op uw interne en externe klanten weer helder te krijgen. Na deze operaties heeft u een goede basis gelegd voor de volgende behandelingen die bestaan uit een analyse met als doel een goed zicht te krijgen op de sales organisatie en de keten waar zij deel van uit maakt. Afhankelijk van uw conditie kan het zinvol zijn om uw zicht op uw Human Capital te verbeteren. Tot slot weet u ook dat na bepaalde ingrepen wat nabehandeling nodig is. Bij Company Optimizer zien we het niet als een nabehandeling maar als integraal onderdeel van het genezingsproces. We hebben het hier dan over Coaching & Training. Omdat het bij ons een integraal onderdeel is, kunnen deze onderdelen om een beter zicht op uzelf en uw medewerkers te krijgen en bepaalde vaardigheden te versterken ook tussen de overige ingrepen in plaats vinden.

 

‘Look at the bright side of BUSINESS AFTER SOAAS’

 

HET SOAAS MODEL

Omdat het ondoenlijk, niet effectief en niet efficiënt is om alles in één behandeling te willen oplossen, hebben wij voor u het SOAAS model geïntroduceerd (Staar Operatie as a Service). Door deze aanpak kunt u in overleg met Company Optimizer bepalen wanneer u welke ingreep waar in het jaar laat plaatsvinden. Omdat u budget technisch geen verrassingen wilt, betaalt u een vast maandbedrag gedurende twaalf maanden. Mocht u binnen deze twaalf maanden niet alle ingrepen uit kunnen laten voeren omdat er andere urgente prioriteiten tussen zijn gekomen, dan kunt u 20 % van de ingrepen meenemen naar het nieuwe jaar. Als extra service bieden wij u een 10% uitloop service. Mocht uw behandeling wat meer tijd in beslag nemen, dan gaan wij pas na een overschrijding van 10% de extra uren in rekening brengen. Op 25 september lanceren wij het SOAAS MODEL. Uiteraard kunt nu u al een afspraak maken voor een intake.

 

KIEST U voor:  BUSINESS VIEW of BUSINESS STAAR ?

 

Veel succes met uw beslissing

Cor de Graag

UW BUSINESS STAAR CONSULTANT

Wil u weten wat wij voor u kunnen betekenen, maak dan een afspraak op deze website:
U kunt natuurlijk ook gewoon bellen naar:  010- 840 05 72

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?