Burn-out or not ?

2 april 2017

Burn-out or not -company optimizer

Oh sorry geen tijd Cor ik heb zo een conference call; oh sorry ik heb een bilat druk druk druk. Leuk om zo druk te zijn maar zijn we eigenlijk wel zo productief met al dit druk zijn.  Kies je voor hard werken of slim werken. De meeste slimme werknemers hebben het over die arme sloebers met een louzy job die zo hard moeten werken.

In de populatie mensen met een burn out is de groep hoog opgeleiden in de leeftijdscategorie 25 – 35 oververtegenwoordigd. Wauwwwwwwww dat is slim. Omdat ik zo veel praat, vragen mensen zich soms af of er bij mij ook een uitknopje ergens zit. Die zit er wel maar die vertel ik lekker niet maar hebben jullie trouwens een NEE button of gebruik je die alleen privé.  Zo jammer. De NEE knop is ook de, ‘NEE, ik wil geen burn out knop’.

Ken je het liedje rennen, vliegen en weer doorgaan.  Is dit het clublied van uw werkgever ?

Je moet je niet afvragen, How did this happen maar how dit I let it happen. Als je naar een restaurant gaat dan zeg je toch ook tegen het personeel doe eens even normaal als ze u een bord serveren met een belachelijke hoeveelheid voedsel. Waarom doet u dit dan niet in uw werksituatie. Is het angsthazen gedrag ? Bang dat uw carrière gevaar loopt omdat u uw leidinggevend niet voldoende heb weten te pleasen ? Ga in de driver seat zitten van uw leven en uw carriere

Ja zeggen is makkelijk maar nee zeggen is echt lekker.

Do you want to be a disposable (burn-out) employee ?

Deel dit artikel

1 Reactie

  1. Jeroen

    helemaal mee eens; medewerkers moeten zelf de regie pakken en zich niet op laten branden; werkgever neemt gewoon iemand anders aan en jij zit voor de rest van je leven met de gebakken peren.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?