BUCKET LIST OR FUCK IT LIST

14 januari 2018

Bucket list of fuck it list - company optimizer

Cool, dit zet ik op mijn BUCKET LIST. Hoe ziet uw BUCKET LIST eruit? Is dit een statisch lijstje dat u stelselmatig aan het afwerken bent tot de lijst opgeheven kan worden of is het een organische lijst die eerder langer dan korter wordt? Als deze lijst onbeheersbaar lang wordt, dan bent u een super enthousiast mens, een angsthaas die niets wil missen in het leven of iemand die geen keuzes kan maken. Het kan natuurlijk ook dat deze BUCKET LIST niet onbeheersbaar lang is maar simpelweg niet korter wordt omdat u niet financieel drachtkrachtig genoeg bent om items op uw BUCKET LIST te realiseren. Mijn advies is om geen zaken op de lijst te zeten als ze buitensporig ambitieus zijn. Ik wil ook wel eens een week rondlopen op de maan maar zet ik deze wens op mijn lijst? Ik dacht het niet.

In mijn vorige blog had ik het over de zin en onzin van goede voornemens. Nu heb ik veel meer respect voor mensen met een BUCKET LIST dan mensen met een vage lijst goede voornemens. De overeenkomst tussen de twee is dat beide lijsten of lijstjes aan het begin van een nieuw jaar bijzonder veel aandacht krijgen. U weet inmiddels dat ik niet mee ga in de onzin van goede voornemens maar mijn focus heb gelegd op concrete doelen. Om die reden heb ook ik een BUCKET LIST. Mijn LIST is gelukkig beheersbaar qua omvang en realisme. Als ik geestelijk en lichamelijk gezond blijf en mijn financiële situatie niet totaal in elkaar stort, dan zal ik in staat zijn om tenminste 90% van alle items van mijn LIST te realiseren. Natuurlijk zitten er wat redelijk ambitieuze items tussen. Als deze items er niet tussen zouden staan, dan zou ik het ook niet met droge ogen een BUCKET LIST durven noemen.

 

               IS IT YOUR OWN BUCKET LIST ?

 

Ik heb niets tegen een BUCKET LIST. Natuurlijk niet, anders zou ik er zelf niet één hebben. De vraag is waarom heeft u deze LIST?  In onze samenleving is keuzes maken weggepromoveerd voor losers die niet voor the full package of live durven gaan of voor die mensen die financieel aan de onderkant van de samenleving leven en als gevolg daarvan het maken van keuzes tot kunst hebben moeten verheffen. Misschien is het maken van keuzes voor u wel een overlevingsstrategie. Hoewel, is hier sprake van een keuze bij de laatst genoemde groep? Zet je de items op je LIST omdat dit een soort ultieme wens is? Misschien staan er wel zaken op de LIST die u als mens rijker zullen maken en dan heb ik het niet over financiële rijkdom. Als u items op de LIST zet omdat het stoer is voor uw omgeving, dan zou ik ze lekker weglaten.

De afgelopen jaren heb ik naast mijn BUCKET LIST een FUCK IT LIST gemaakt. Ik zou het geweldig vinden als u aan het begin van 2018 gaat nadenken over een serieuze FUCK IT LIST. We leven in de veronderstelling dat we alles moeten willen. Sterker nog we hebben toch overal recht op en als we ons best doen dan kunnen we toch alles bereiken? Ik ben het met u eens dat je alles kan bereiken if you really set your mind to it. Echter, de vraag is moet je alles wat in je mogelijkheid ligt ook gelijktijdig willen realiseren? Als het zaken zijn die je zelf echt wil en niet alleen doet omdat je het kan dan is dit geweldig zolang je jezelf niet opbrandt. Te veel mensen zijn echter bezig de verwachtingen van hun sociale omgeving te vervullen en lopen hierin vast. Het is niet toevallig dat er zo veel mensen in de leeftijdscategorie tussen de 20 en 35 met een burn-out thuis zitten.

 

          BUCKET LIST & FUCK IT LIST IN BALANCE

 

Wanneer heeft u  voor het laatst  verbaal of in gedachte FUCK IT of FUCK YOU tegen een vriend, collega of manager gezegd? Ik kan u vertellen dat dit best lekker kan zijn. Zolang u er niet in blijft kan het voor ruimte zorgen in uw hoofd. Het is behoorlijk wat jaren geleden dat ik het woord `moeten’ uit mijn woordenboek heb geschrapt. Vanaf dat moment moet ik helemaal niets. Natuurlijk moet ik wel de consequenties van het niet `willen moeten’ accepteren want alles en dus ook het niet `willen moeten’ heeft een prijs. Naast deze prijs levert het heel veel op. Dus voor mij kent het niet `willen moeten’ een hoog rendement. Vanaf het moment dat ik het woord `moeten’ uit mijn woordenboek heb geschrapt, heb ik nagenoeg geen stress want ik zit in de driver’s seat van mijn eigen leven. Als je een belangrijk deel van je leven het woord `moeten’ wel in je woordenboek had staan, dan duurt het even voordat al het moeten uit je leven is verdwenen. Helaas zal je niet al het moeten uit je leven kunnen verbannen want we leven in een complexe samenleving. Maar als je je best doet en je FUCK IT LIST regelmatig aanvult, dan kom je uiteindelijk best ver. Wanneer zegt u FUCK IT tegen uw vrienden, familie, collega’s, leidinggevende als het gaat om:

  • Verwachtingen vrienden
  • Verwachtingen werkgever
  • Opleidingskeuzes
  • Carrière keuzes
  • Relaties keuzes

 

FUCK IT LIST OR BUCKET LIST, THAT IS THE QUESTION

 

Het is zo lekker als u FUCK IT durft te zeggen tegen al het moeten. Ga lekker af en toe aan de slag met een interessant item van uw BUCKET LIST en geniet hier full swing van.  Maar voordat u JA tegen iets zegt, ga dan even in overleg met uzelf en neem de beslissing van YESSSSSSSSS, I WILL of no FUCK IT. Het zou zo maar zo kunnen zijn dat u een belangrijk stuk regie terug krijgt in uw leven. U stapt letterlijk in de driver’s seat van uw leven en in de driver’s seat van uw carrière. Tenminste, als uw carrière uw carrière wens is en niet het programma van uw sociale omgeving. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je leven er zo wel privé als zakelijk een stuk leuker en relaxter uitziet als je besluit zo veel mogelijk als vrijdenker door het leven te gaan en oprecht en met volle overtuiging FUCK IT durft te zeggen bij de keuzes in uw leven.

Het schrijven van deze BLOG was en is mijn keuze. Ik had ook kunnen zeggen FUCK IT, dit verhaal gaat toch niet landen bij een groot deel van de lezers. Toch heb ik besloten de BLOG wel te schrijven omdat ik ervan overtuigd bent dat u ook uw eigen FUCK IT LIST wil, alleen moet u deze stap misschien nog zetten.

Succes met uw keuzes.

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?