BENT U SUPERMAN in BUSINESS ?

16 oktober 2017

Blog-Super-man-in-Business-Company-Optimizer

U kent superman toch wel? Als het niet van TV of bioscoop is dan wel van de verhalen. Of ik moet nu proberen te communiceren met mensen die in hun hoofd op een andere planeet leven. Later in deze blog zult u merken dat dit voor sommige lezers ook het geval is. Leuker kan ik het niet maken maar wel duidelijker. Voor u verder gaat lezen, is het wel belangrijk te weten of u DGA bent of MT lid. In Ieder geval heeft u mag ik hopen een positie in uw bedrijf waar de beslissingen worden genomen die belangrijk zijn voor het voortbestaan van uw bedrijf of nog beter, waar er nagedacht wordt over het optimaliseren van uw bedrijf.

Superman kan alles en ziet alles en heeft de oplossing bedacht voordat de essentie van het probleem of issue bij ons is doorgedrongen. Als u eerdere blogs van me hebt gelezen dan zult u vast denken wat krijgen we nu weer over ons heen van onze bedrijfsnar en blogger? Nou, ik zal u niet langer in spanning laten. Mensen die me beter kennen, weten dat ik een concurrentie analyse zie als een nutteloze exercitie. Echter veel strategie bepalers kijken te veel naar het groene gras van de buurman in plaats van het mooie groen op hun eigen binnen patio. Hier kom ik later op terug.

U weet dat de core business van Company Optimizer bestaat uit bedrijven te helpen het volledige potentieel uit hun organisatie te krijgen en met name uit hun sales organisatie. Het probleem is echter dat de meeste managers en directie leden vinden dat het helemaal prima gaat. Ze draaien mooie groene cijfers dus leggen zij hun focus op de daily business. Als je de  vraag stelt, “mag ik een uur van uw tijd?”, dan zeggen de meesten, “nee joh laten we dat maar niet doen want je kent het wel druk druk druk”. Meestal valt men even stil als ik opmerk dit woord niet echt te kennen. Ik hou altijd tijd vrij voor onverwachte zaken en als die niet komen, gebruik ik deze tijd om na te denken over nieuwe creatieve concepten. De meesten haken bij deze werkwijze af. Mijn visie is dat je uiteindelijk achteruit loopt als je continu vooruit wil rennen en nergens anders tijd voor maakt. Best knap hoor, als u achteruit kunt lopen terwijl u het gevoel heeft dat u net als de sprinter Usain Bolt naar voren snelt.

 

ACHTERUIT LOPEN TIJDENS HET HARDLOPEN 

 

Als ik aangeef dat ik kan helpen een extra omzet stijging van minimaal 10% te realiseren bij een ROI van minder dan drie maanden, komt de tweede onbegrijpelijke reactie; “Ons sales resultaat voor dit jaar hebben we geprognotiseerd op een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar en we zitten keurig op koers.” Ik toon mijn breedste glimlach en zeg vervolgens: “Prachtig man, u bent geweldig bezig”. Zodra mijn gezicht weer in de serieuze stand staat, stel ik de volgende vraag.

“Stel, ik ga een x aantal maanden met uw bedrijf aan de slag met als doel uw omzet niet met 10% maar met 20% te laten stijgen in de komende 12 maanden. Let op, nu komt het. Voor deze klus stuur ik u een factuur waarbij het factuur bedrag gelijk is aan de bruto marge van deze extra 10% omzetstijging op jaarbasis. Zou u daar voor open staan?” “Ik denk het wel, tenminste als we het kalenderjaar daarop nog steeds de 10% extra omzet realiseren zonder dat wij weer een factuur ontvangen.”

De werkelijkheid is echter mooier. Het prijskaartje staat niet gelijk aan de 10% extra omzetgroei en wij laten u na de klus niet in de steek. Onze visie is namelijk `observeren, analyseren en implementeren van verbeteringen is zinvol.’ Echter, het is alleen sustainable zinvol als er een goede nazorg is en deze ingeslagen weg gemonitored kan worden over een langere periode.

 

HEEFT DE BUSINESS MAN 2017 VISIE & BALLEN ?

 

Als u genezen bent van uw superman syndroom dan zult u merken dat u alleen aan sustainable succes kan denken als u bereid bent uw gehele organisatie kritisch onder de loep te nemen en u open durft te stellen voor nieuwe of aangepaste inzichten en bereid bent te investeren in de mens in uw organisatie. Wij weten als geen ander dat de meeste mensen niet staan te trappelen om zaken die ze al jaren op een bepaalde manier doen te veranderen. Ik moet hierbij aantekenen dat de veranderingen die u voor ogen moet houden niet alleen te maken hebben met een cijfermatig hoger uitvallend bedrijfsresultaat op korte termijn. Door het optimaliseren van uw organisatie kan het zo maar zo zijn dat u voor uw waardevolle medewerkers langer een waardevolle werkgever blijft. Het zou toch doodzonde zijn als de goudhaantjes wegvliegen omdat u alleen maar als een malle naar voren rent.

Ons advies is niet hard werken maar slim werken en ervoor zorgen dat de hele organisatie iedere dag met een smile naar het werk gaat en ook met een big smile weer naar huis gaat. Wauw, dat zou pas eens echte PR zijn voor uw organisatie. Alleen moet u niet gaan overdrijven anders gaan ze nog denken dat uw bedrijf getransformeerd is in één of andere sekte. Ik ben in ieder geval benieuwd welke keuze u gaat maken. Gooit u morgen uw superman cape af ?

Veel succes met uw beslissing! Ik hoor het wel.

Cor de Graag
THE ANTI SUPER MAN

Nu wil u vast weten wat Company Optimizer voor u kan betekenen om  uw organisatie en met name uw sales organisatie te optimaliseren.  Ik zou zeggen, maak een afspraak op deze pagina en wij gaan samen aan de slag met uw organisatie.  U kunt natuurlijk ook gewoon bellen .

Deel dit artikel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?