SALES APK 2018

13 mei 2018

Sales APK 2018 - company optimizer

Is uw sales organisatie APK PROOF ? Gemakshalve ga ik er vanuit dat uw wagenpark een APK check met glans kan doorstaan. Mochten er toch wat zaken niet in orde zijn, dan laat u die zonder enige discussie direct fixen. Dit lijk me logisch want u wil dat uw medewerkers de baan op gaan met een veilige auto. De vraag is natuurlijk of u de check ook uit zou laten voeren als het geen verplichting zou zijn. Ik vermoed dat de check dan pas uitgevoerd zou worden als uw medewerkers beginnen te klagen over de performance van hun auto.  Maar ja, onder de motorkap buiten het zicht van de bestuurder kunnen de eerste tekenen van een achteruitgang in performance al zichtbaar zijn voordat dit tijdens het autorijden merkbaar  is.

Om eventuele mankementen te ontdekken zal toch vaak de motorkap opengemaakt moeten worden of op zijn minst de software van de auto uitgelezen worden. Het is dus zaak om tenminste de kritische (motor) onderdelen met de juiste apparatuur door te meten en visueel te inspecteren. Het getrainde oog van een ervaren monteur is hierbij geen overbodige luxe.

Uw sales organisatie mag u gerust vergelijken met de motor van uw lease auto. De mooie buitenkant van de auto is niet het duurste en meest complexe onderdeel van de auto. Een deuk in de auto is redelijk eenvoudig verholpen en als het bij één deuk blijft, kan de reparatie ook tegen een redelijke prijs uitgevoerd worden.  Echter, de motor is een complex stuk techniek. Het ontbreken van de juiste smeerolie kan de motor al in de soep laten lopen. Zonder bougie ontstaat er geen vonk die de motor doet starten. We hebben het dan nog niet eens over de juiste brandstof. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Misschien denkt u `wat heeft dit verhaal met mijn sales organisatie te maken?’.  Als u deze BLOG verder leest, dan wordt het vanzelf duidelijk.

 

               EEN BLIK ONDER DE SALES MOTORKAP

 

Ik wil niet dramatisch doen maar uw sales organisatie is complexer dan u zich op dit moment misschien realiseert. Dit is op zich niet zo gek als uw bedrijf op dit moment target technisch als een malle draait. Ik ga ook niet naar de huisarts als ik geen klachten heb. Hoewel, ik laat wel regelmatig mijn ogen checken, check mijn BMI en mijn conditie. Als u succesvol wil blijven, dan is het wel zo handig als u fysiek in topconditie bent. Maar ja hoe zit het met de conditie van uw sales organisatie ? Als wij een SALES APK uitvoeren bij uw bedrijf, dan kijken we bij u onder de sales motorkap onder andere naar de volgende motor onderdelen:

⇒  VISIE MT
  MINDSET ACCOUNT MANAGER
  RENDEMENT SALES MEETING
  KLANT BEZOEK
  OFFERTE / CRM GEBRUIK

 

                    EEN AUTO IS MEER DAN EEN MOTOR

 

De omvang van de APK keuring is afhankelijk van de complexiteit van uw organisatie. Naast de genoemde checklist is het ook belangrijk om naar de punten te kijken die de hele organisatie raken. Hoewel sommige accountmanagers er anders over denken, leeft sales niet op een eiland maar maakt het deel uit van het gehele team dat we bedrijf noemen. De punten waar we dus ook naar kijken zijn.

⇒  BANDENSPANNING  –  IS ER EEN GEZONDE TARGET DRUK ?

⇒  AANDRIJF RIEM  –  IS DE AANSTURING VAN HET MANAGEMENT TIP TOP IN ORDE ?

⇒  BRANDSTOF  –  WORDT HET PERSONEEL GEVOED MET KENNIS UPDATES ?

⇒  SMEEROLIE  –  HOE ZIT HET MET DE TEAM SPIRIT ?

⇒  BOUGIES  –  ZORGT HET MANAGEMENT VOOR DE JUISTE VONK ?

 

Ik ben benieuwd welk plaatje we te zien krijgen als we bij u onder de motorkap mogen kijken. Uiteraard checken we ook de buitenkant van uw sales auto op deuken en krassen. Oftewel komt uw accountmanager bij uw klant met een representatieve auto.

CONCLUSIE: In het auto racen (Formule 1) gaat het bij het kwalificeren voor de race vaak om tienden van een seconde. Het juiste materiaal, de juiste afstelling, alertheid van de coureur, lef van de coureur en de juiste TEAM strategie bepalen de uitgangspositie voor de race.  Als u in de top binnen uw markt segment wil blijven winnen, dan moet alles tip top in orde zijn. Uiteraard zeggen we geen nee als u ons voor een grondige SALES APK wil inhuren.

Heel veel succes met uw SALES APK.

Uw SALES MONTEUR

 

 

 

 

GAAT U VOOR POLE POSITION ?

Deel dit artikel

1 Reactie

  1. Jeroen van de Velde

    Ik had het niet beter kunnen verwoorden Cor. Ik loop al jaren mee in het sales vak. Op dit moment ben ik senior account manager bij een corporate organisatie. Helaas zijn de meeste account managers nog steeds man. Maar goed, deze mannen kijken als ze een nieuwe auto mogen uitzoeken altijd onder de motorkap. Ze hebben er vaak niet echt verstand van wat ze aantreffen onder de motorkap maar het is een soort testosteron reflex. Dit effect is nog sterker als men een occasions aanschaft. Dan kijkt men zeker onder de motorkap en wil men absoluut weten of de APK keuring niet is verlopen. Als die zelfde man account manager of sales manager is , dan heeft men geen behoefte aan een APK. Snap jij het ? Ik niet.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?